Inggris English
gambar / 2020/05/20 / Encoder-7.jpg

Model OMRON Encoder

Encoder Rotary ngukur jumlah rotasi, sudut rotasi, lan posisi rotasi.

Enkoder OMRON minangka piranti sing ngempalaken lan ngowahi sinyal (kayata aliran sithik) utawa data dadi sinyal sing bisa digunakake kanggo komunikasi, transmisi, lan panyimpenan.

E6CP-AG5C 256 2M BY OMS, E6B2-CWZ1X 2000P / R 2M OO OMS, E6B2-CWZ1X 2000P / R 2M OMS, E6B2-CWZ1X 1000P / R 2M OMS, E6B2-CWZ6C 2000P / R 2M BY OMS CWZ6C 2P / R 6M OMS, E1000B2-CWZ6C 2P / R 6M OO OMS, E600B2-CWZ6C 2P / R 6M OMS, E360A2-CW6C 2P / R 3M, E200EC-RR2ASM-5, E2CC-RX800ASM-5 HAA2HH001B-FLK AC5-2
E5AN-HAA2HB AC100-240, E5AC-RX2ASM-000, E3Z-T86-D BY OMC, E3Z-T81A 2M BY OMC, E3Z-T81-L 2M BY OMS, E3Z-T81 2M BY OMC, E3Z-T61-L, E3Z-D61 2M BY OMC, E3X-NH11 2M, E3S-R11 2M, E3S-AD87, E3NX-FA11 2M, E3M-VG12 2M
E3JM-10L BY OMC, E3JM-10L BY OMC, E3JK-DS30S3 2M BY OMS, E3JK-DR12-C 2M OMS, E3JK-DR12-C 2M OMS, E39-R1, E39-L98, E39-L131, E39-L131 , E32-ZD11N 2M OMS, E32-ZC31 2M BY OMS, E2E-X7D1-NZ. 2M, E2E-X7D1-NZ. 2M
E2E-X5ME1-Z. 2M BY OMS, E2E-X5ME1-Z. 2M BY OMS, E2E-X3D1-N 2M, E2E-X3D1-N 2M, E2E-X3D1-M1TGJ-UZ 0.3M OMS, E2E-X2D1-N 2M, E2E-X10ME1-Z. 2M BY OMS, E2E-X10ME1-Z. 2M OMS, E2E-S05N03-WC-C1 2M OMS, E2E-CR6C1 2M, E2CY-T11 2M

Model OMRON Encoder

1. Incremental
Encoders Incremental ngasilake senar pulsa miturut pamindahan rotasi sumbu. Jumlah rotasi bisa dideteksi kanthi ngitung cacah pulsa.
1) E6A2-C
Encoder kompak kanthi diameter njaba saka 25 mm
2) E6B2-C
Encoder sing tujuan Umum kanthi diameter njaba 40 mm. • Model Incremental • diameter njaba 40 mm. • Resolusi nganti 2,000 ppr.
3) E6C2-C
Encoder sing tujuan Umum kanthi diameter njaba 50 mm.
• Model incremental
• Dhiameter eksternal 50 mm.
• Resolusi nganti 2,000 ppr.
• IP64 (pambangunan bukti-bukti minyak sing luwih apik kanthi bantalan sing disegel)
• Sambungan sisih utawa mburi bisa. Model Pra-kabel nganggo kabel sing ana sambung.

2. Absolute
Encoders Absolute ngetokake sudut rotasi kanthi nggunakake kode Absolute. Posisi rotasi bisa dideteksi kanthi maca kode kasebut. Iki ngilangake kebutuhan bali menyang wiwitan nalika wiwitan.
1) E6CP-A
Encoder Absolute Tujuan Umum kanthi diameter njaba 50 mm
• Model Absolute
• Dhiameter eksternal 50 mm.
• Resolusi: 256 (8-bit).
• Konstruksi entheng nggunakake awak plastik.
2) E6C3-A
• Model Absolute
• Dhiameter eksternal 50 mm.
• Resolusi nganti 1,024 (10-bit).
• IP65 (pangayoman bukti bukti minyak kanthi bantalan sing disegel)
• Kontrol sudut paling optimal bisa digabungake karo PLC utawa Posisi Pos.
3) E6F-A
• Model Absolute
• Dhiameter eksternal 60 mm.
• Resolusi nganti 1,024 (10-bit).
• Proteksi bukti minyak IP65.
• batang sing kuwat.

Model OMRON Encoder

3. Unit Diskriminasi Langsung
Unit Diskriminasi Arah nampa sinyal bedane phase saka Encoder kanggo ndeteksi arah rotasi. Utawa output kolektor utawa mbukak bisa disambungake.
1) E63-WF
• sinyal prabédan fase input saka Encoder kanggo ndeteksi arah rotasi.
• Tanggepan kanthi kecepetan ing 120 kHz.
• Gunung menyang Trek DIN. Desain tipis ngidini efisiensi ningkatake paling apik.
• switch ngarep-panel ngaktifake fase Z logika revers. Ngaktifake nyambungake output voltase utawa output kolektor mbukak.

4. Piranti Peripheral
Aksesoris sing dibutuhake dening Rotary Encoders diwenehake, kalebu Couplings, Flanges, lan Servo Mounting Brackets.

Pambuka:
Encoder Omron (OMRON) minangka encoder kondhang sing dikembangake dening Omron Group.
Encoder ngowahi pamindhahan sudut utawa pamindhahan linear dadi sinyal listrik. Tilas dadi kode disk, lan sing terakhir diarani kode panguwasa. Encoder bisa dipérang dadi rong jinis: jinis kontak lan jinis non-kontak miturut metode maca. Tipe kontak nganggo output sikat. Sikat sikat ngubungi konduktivitas utawa wilayah insulasi kanggo nunjukake manawa status kode kasebut "1" utawa "0"; jinis non-kontak sing nampa unsur sensitif yaiku unsur photosensitive utawa unsur sensitif magnetik. Wilayah sing leren lan area opaque nuduhake manawa status kode yaiku "1" utawa "0", lan sinyal fisik sing diklumpukake diowahi dadi sinyal listrik sing bisa diwaca dening kode mesin liwat kode binar "1" lan "0" Digunakake kanggo komunikasi, transmisi lan panyimpenan.
Enkoder Omron (OMRON) minangka piranti sing digunakake kanggo ngukur kecepatan rotasi. Enkoder puteran fotoelektrik bisa ngonversi pamindahan mekanik kayata pamindahan sudut lan kecepatan sudut batang output dadi pulsa listrik sing cocog kanthi output digital (REP) liwat konversi fotoelektrik. Iki dipérang dadi output siji lan output dual. Parameter teknis utamane kalebu jumlah pulsa saben revolusi (puluhan nganti ewu), lan voltase sumber listrik. Output tunggal tegese output enkoder puteran minangka set pulsa, lan output enkoder puteran dual output rong set pulsa kanthi bedane fase 90 ° ing antarane A / B. Loro set pulsa ora mung bisa ngukur kecepatan, nanging uga nemtokake Arah rotasi. Omron OMRON cedhak karo sing mbukak. Prinsip kerja: switch jarak dumadi saka telung bagean: osilator, sirkuit saklar, lan sirkuit output sing digedhekake. Osilator ngasilake lapangan magnetik gantian. Nalika target logam nyedhaki lapangan magnetik iki lan tekan jarak sensasi, arus eddy diasilake ing target logam, sing mengayun lan malah mandheg. Owah-owahan osilasi lan mandheg getaran diproses dening sirkuit amplop tahap tahapan lan diowahi dadi saklar kanggo nyebabake piranti kontrol drive supaya bisa entuk tujuan deteksi non-formal. Sing nyedhaki target yaiku sensor lan luwih cedhak target yaiku sensor, luwih gedhe kandhutan ing kumparan: saya gedhe luwih gedhe, dandan, osilator sensor luwih murah saiki switch jarak cedhak induktif.

Output sinyal encoder:
(1) Output sinyal duwe gelombang sinus (saiki utawa voltase), gelombang alun (TTL, HTL), kolektor mbukak (PNP, NPN), jinis tolak tarik, lan TTL minangka drive distorsi kanthi garis panjang (simetris A, A- ; B, B-; Z, Z-), HTL uga diarani output push-pull lan push-pull, antarmuka piranti sing nampa sinyal encode kudu cocog karo encoder. Sambungan sinyal-Sinyal pulsa encoder umume dihubungake menyang counter, PLC, lan komputer. Modul sing ana ing antarane PLC lan komputer dipérang dadi modul kacepetan rendah lan modul kecepatan kanthi kacepetan dhuwur, lan frekuensi ngoper kurang lan dhuwur. Kayata sambungan siji-phase, digunakake kanggo pancacahan unidirectional lan pangukuran kacepetan unidirectional. A sambungan rong phase digunakake kanggo ngetung maju lan mbalikke, pangadilan maju lan mbalikake lan pangukuran kecepatan. A, B, Z sambungan telung tahap, digunakake kanggo pangukuran posisi kanthi koreksi posisi referensi. A, A-, B, B-, Z, Z- Sambungan, amarga sesambungan karo sinyal negatif simetris, kolom elektromagnetik sing disedhiyakake dening saiki menyang kabel yaiku 0, atenuasi paling sethithik, anti-gangguan iku paling apik , lan bisa ngirim jarak adoh. Kanggo encoder TTL kanthi output sinyal negatif simetris, jarak transmisi sinyal bisa tekan 150 meter. Encoder rotary dumadi saka piranti tliti, saengga nalika kena pengaruh gedhe, bisa ngrusak fungsi internal, lan kudu dirawat nalika nggunakake. Instalasi Aja aplikasi langsung ing batang nalika instalasi. Konektor fleksibel kudu digunakake kanggo nyambung garan encoder menyang mesin. Nalika nginstal konektor ing poros, aja diperes. Sanajan konektor digunakake, amarga ora diinstal, beban sing luwih gedhe tinimbang beban sing diidini bisa ditrapake ing poros, utawa kedadeyan sing narik inti, mula perhatian. Nyawa urip ana hubungane karo kahanan layanan lan utamane kena pengaruh kanthi mbukak beban. Yen beban mbuwang kurang saka beban sing wis ditemtokake, urip prewangan bisa luwih lengkap. Aja bubar encoder puteran. Nglakoni bakal ngrusak resistensi minyak lan netes. Produk anti-netes ora kudu diremehake ing banyu lan minyak nganti suwe. Ngilangke resik yen ana banyu utawa minyak ing permukaan.

Model OMRON Encoder

(2) Getaran Getaran ditambahake ing encoder puteran asring dadi penyebab denyut palsu. Mula, perhatian kudu dibayar menyang papan instalasi lan papan instalasi. Sing luwih akeh jumlah pulsa saben revolusi, luwih cepet jarak slot disk slot, lan luwih gampang getar. Nalika muter utawa mandheg kanthi kacepetan sing kurang, getar sing ditrapake ing poros utawa awak ndadekake muter alur cakram sing puteran, lan pulsa palsu bisa kedadeyan.
(3) Babagan kabel lan sambungan Wiring sing salah bisa ngrusak sirkuit internal, mula dirungokake kanthi lengkap babagan kabel:
1. Kabel kudu dileksanakake nganggo MATOT. Yen daya wis diuripake, yen garis output ngubungi kekuwatan, sirkuit output bisa rusak.
2. Yen kabel kasebut salah, sirkuit internal bisa uga rusak, mula elingake polaritas pasokan listrik nalika kabel.
3. Yen nganggo kabel selaras karo garis voltase dhuwur lan garis listrik, bisa rusak karo prabawa lan salah fungsi, saengga misahake kabel.
4. Nalika nyebarake kawat, kurang saka 10m. Lan amarga kapasitas panyebaran saka kawat, wektu munggah lan tiba saka gelombang kasebut bakal luwih suwe. Yen ana masalah, sirkuit Schmitt utawa liya sing digunakake kanggo mbentuk gelombang kasebut.
5. Supaya swara ora pengaruh, dll, nggunakake kabel jarak paling cendhak sabisa. Pay manungsa waé khusus nalika ngimpor menyang sirkuit terintegrasi.
6. Yen kawat dilanjutake, amarga pengaruh resistor konduktor lan kapasitansi ing antarane kabel, kenaikan gelombang lan kenaikan gelombang kasebut terus-terusan, sing bisa nyebabake gangguan (crosstalk) ing antarane sinyal kasebut. , Kawat Shielded). Kanggo encoder HTL kanthi output sinyal negatif simetris, jarak transmisi sinyal bisa tekan 300 meter.

Prinsip kerja encoder:
Roda kode fotoelektrik kanthi sumbu ing tengah, sing duwe garis skor gelap, gelap, diwaca kanthi ngirimake foto lanectretrik, lan entuk patang sinyal gelombang sinus sing digabungake dadi A, B, C, D, saben sinus gelombang Bentenipun fase 90 derajat (360 derajat relatif kanggo siklus), sinyal C lan D dibalik maneh lan ditabuh ing fase A lan B kanggo nambah sinyal stabil; pulsa fase Z liyane yaiku output saben revolusi kanggo makili Bit referensi nol. Amarga rong fase A lan B beda karo 90 derajat, rotasi maju lan mbalik encoder bisa diadili kanthi mbandhingake fase A utawa fase B. Posisi referensi nol enkoder bisa dipikolehi liwat nadi nol. Bahan saka kode kode encoder yaiku kaca, logam, plastik. Disc kode kaca minangka garis tipis sing setor ing kaca. Nduwe stabilitas termal sing apik lan presisi sing dhuwur. Disc kode kode logam langsung diukir nganggo utawa tanpa garis sing terukir, sing ora rapuh. Nanging, amarga logam duwe kekandelan tartamtu, akurasi diwatesi, lan stabilitas termal minangka urutan gedhene luwih ala tinimbang kaca. Roda kode plastik dadi ekonomis lan regane kurang, nanging akurasi, stabilitas termal, lan urip kabeh luwih ala. . Resolusi-Nomer garis pass utawa peteng sing diwenehake dening encoder saben 360 derajat rotasi diarani resolusi, uga dikenal minangka indeksasi résolusi, utawa pira garis sing diarani langsung, umume 5 nganti 10000 garis saben revolusi.

Kauntungan saka encoder:
Saka switch jarak, ngalih fotoelektrik menyang encoder puteran. Posisi ing kontrol industri, aplikasi switching jarak lan switch fotoelektrik cukup diwasa, lan gampang banget kanggo digunakake.

Kauntungan saka encoder:
Saka switch jarak, ngalih fotoelektrik menyang encoder puteran. Posisi ing kontrol industri, aplikasi switching jarak lan switch fotoelektrik cukup diwasa, lan gampang banget kanggo digunakake.

Model OMRON Encoder

Fungsi encoder:
Unsur pangukuran sing ngowahi pamindhahan relatif antarane rong pesawat planar dadi sinyal listrik nggunakake prinsip induksi elektromagnetik lan digunakake ing alat ukur dawa. Sinkronisasi induksi (umume dikenal minangka encoder lan sisik grating) dipérang dadi jinis linier lan putar. Tilas dumadi saka pimpinan panjang lan geser kanggo ukuran pamindahan lurus; sing terakhir dumadi saka stator lan rotor lan digunakake kanggo pangukuran pamindahan sudut. Ing taun 1957, RW Tripp lan liyane ing Amerika Serikat entuk paten kanggo panyelarasan induksi ing Amerika Serikat. Jeneng asli minangka trafo sing ngukur posisi, lan panyelarasan induksi minangka jeneng perdagangan. Wiwitane digunakake kanggo posisi lan nglacak otomatis antena radar lan petunjuk pluru. Ing manufaktur mekanik, panyelarasan induksi asring digunakake ing sistem umpan balik kanggo alat mesin sing dikontrol kanthi digital, pusat mesin, lan sapiturute lan ing sistem tampilan pangukuran digital kanggo mesin ukur koordinasi, mesin boring, lsp. Sampeyan duwe syarat sing kurang kanggo kahanan lingkungan lan bisa mlaku biasane ing sithik bledug lan kedhul minyak. Periode nduwurke tumpukan terus ing dawa tetep yaiku 2 mm. Ana rong belitan ing panguasa geser, lan wektu kasebut padha karo pimpinan sing tetep, nanging dibentuk kanthi siklus 1/4 (bedane fase listrik 90 °). Ana rong jinis sinkronisasi induktif: jinis deteksi fase lan jinis deteksi amplitudo. Tilas yaiku input loro voltase AC U1 lan U2 kanthi prabédan fase 90 ° lan frekuensi lan amplitudo sing padha dadi loro ing pérangan geser. Miturut prinsip induksi elektromagnetik, siklik ing skala tetep bakal ngasilake potensial U. Yen aturan geser mindhah relatif karo skala tetep, tahap U diganti kanthi sewajarnya. Sawise nggedhekake, dibandhingake karo U1 lan U2, subdivide lan count, pamindahan aturan geser bisa dipikolehi. Ing jinis diskriminasi amplitudo, penggulungan geser input yaiku voltase AC kanthi frekuensi lan fase sing padha nanging amplitudo beda, lan pamindahan panggeser uga bisa dipikolehi miturut owah-owahan amplitudo voltase input lan output. Sistem dumadi saka bagean panyeragaman induktif lan bagian elektronik kayata amplifikasi, mbentuk, perbandingan phase, subdivision, count, display lan sapanunggalane disebut sistem pangukuran sinkronisasi induktif. Akurasi pangukuran dawa bisa nganti 3 mikron / 1000 mm, lan akurasi pangukuran bisa nganti 1 ″ / 360 °.

Klasifikasi encoder:
Encoder E6A2
☆ Φ25 minangka jinis ekonomi sing cilik.
☆ Tipe resolusi sing sithik lan medium.
☆ Voltan: 5-12V utawa 12-24V.
☆ Sinyal output: Fase A
☆ Output wangun: kolektor, voltase
Encoder E6B2
☆ Ukuran: Ф40 * 30.
☆ diameter batang: ision6 / D jenis incision.
☆ Jumlah pulsa: 60P / R-2000P / R
☆ Voltan: 5-12V utawa 12-24V.
☆ sinyal Output: Fase, B phase, Z phase.
☆ Output wangun: kolektor, voltase, drive jangka panjang
Enkoder E6C2
☆ Φ50 jinis universal,
☆ Tipe resolusi sing sithik lan medium
☆ Struktur perlindungan IP64f (anti-netes lan anti-minyak);
☆ NPN, output PNP, output drive garis;
☆ Ningkatake kinerja anti-sag.

Bentenane antara encoder tambahan lan encoder mutlak:
Kode encoder tambahan minangka sinyal pulsa, lan output enkoder mutlak ngasilake nilai mutlak.
Encoder Absolute dipérang dadi jinis mutlak tunggal kanthi jinis lan jinis mutlak multi-rotasi. Enkoder mutlak siji-rotasi mung bisa ngrekam nilai sing cocog karo saben pojok ing siji bunder, lan ora bisa ngrekam nomer bunderan; enkoder mutlak multi rotasi ora mung bisa nyathet nilai sing cocog karo saben sudut ing siji bunder, nanging uga ngrekam rotasi kasebut. Sawetara puteran, saengga bakal duwe rong garis output, siji kanggo ngrekam nomer puteran, lan siji kanggo ngrekam data kanggo saben revolusi.
Encoder disambungake menyang peralatan sakteruse (kayata PLC), lan data dipantau ing saluran masukan saka PLC. Yen enkoder minangka encoder tambahan, kabeh data ing saluran kasebut dibatalake nalika PLC dipateni lan banjur; yen iku encoder mutlak, Data asli tetep ana ing saluran (kasedhiya manawa sumbu encoder durung diputar sawise dipateni).

Model OMRON Encoder

Résolusi kasebut uga dikenal minangka nomer digit, nomer pulsa, lan nomer garis (iki bakal diarani encoder mutlak). Kanggo encoder tambahan, yaiku jumlah output pulsa dening encoder kanggo siji revolusi batang; kanggo enkoding mutlak Kanggo piranti, padha karo misahake bunder 360 ° dadi bagean sing padha. Contone, yen resolusi 256P / R, padha karo misahake bunderan 360 ° dadi 256, lan nilai kode minangka output kanggo saben rotasi 1.4 °. Unit resolusi yaiku P / R.

Encoder OMRON-Omron --- seri Omron
Grup Omron didegaké ing taun 1933. Pak Tachiishi ngadegake pabrik cilik sing diarani Tachiishi Electric Works in Osaka. Ing wektu iku, ana mung karyawan loro. Saliyane produksi Timer, perusahaan pisanan duwe produksi relay pelindung. Pabrik kaloro produk kasebut dadi titik pambuka Omron Corporation. Ing tanggal 31 Maret 2012, ana 35,992 karyawan, # turnover ana 619.5 milyar yen, lan macem-macem produk nganti atusan ewu, kalebu sistem kontrol automasi industri, komponen elektronik, elektronik otomotif, sistem sosial, lan kesehatan lan peralatan medis. lapangan. Wiwit ngadeg ing Mei 10, 1933, liwat nggawe kabutuhan sosial anyar, Omron Group dadi pimpinan pembangunan lan produksi switchx jarak, kontak sinyal sensor otomatis elektronik, mesin vending, sistem pemeriksaan tiket otomatis ing stasiun, lan otomatis diagnosis sel kanker Siri produk lan sistem peralatan wis nyebabake kemajuan masyarakat lan peningkatan taraf urip manungsa. Ing wektu sing padha, Omron Group wis cepet berkembang lan ngrampungake kontrol otomatis otomatis lan pabrikan elektronik, lan wis nguwasani teknologi inti kanggo ngindhari lan ngontrol.

sogears manufaktur

Layanan paling apik saka pakar drive transmisi menyang kothak mlebu langsung.

Njaluk ing Tutul

NER GROUP CO, LIMITED

ANo.5 Wanshoushan Road Langkawi, Shandong, China

T + 86 535 6330966

W + 86 185 63806647

 © 2020 Sogears. Kabeh hak dilindhungi.