Inggris English
gambar / 2020/06/28 / Potentiometer-2.jpg

Potensiometri didol

Potensiometer minangka unsur resistance kanthi telung terminal lan regane ketahanan bisa diatur miturut aturan pangowahan tartamtu. Potensiometri biasane kalebu resistor lan sikat sing bisa dialihake. Nalika sikat nganggo sadawane resistor, regane resistance utawa voltase duwe hubungan tartamtu karo pamindahan dijupuk ing pungkasan output.
Potensiometer bisa digunakake minangka komponen telung terminal utawa komponen rong terminal. Sing terakhir bisa dianggep minangka resistor variabel. Amarga peran ing sirkuit yaiku njupuk voltase output sing duwe hubungan tartamtu karo voltase input (voltase terapan), mula diarani potensiometer.

definisi:
Potentiometer minangka jinis resistor variabel. Biasane dumadi saka resistor lan sistem puteran utawa geser, yaiku kontak sing obah ing resistor kanggo entuk output voltase sebagean.
Peranan potentiometer-nyetel voltase (kalebu voltase DC lan voltase sinyal) lan ukuran saiki.
Karakteristik struktural potensiometer-awak resistor potentiometer duwe rong mburi tetep. Kanthi ngatur poros utawa slider puteran kanthi manual kanggo ngganti posisi kontak obah ing awak resistor, kontak sing obah lan mburi tetep diganti. Nilai resistansi ngganti gedhene voltase lan saiki.
Potentiometer minangka komponen elektronik sing bisa diatur. Ing kasusun saka resistor lan sistem puteran utawa geser. Yen voltase ditrapake ing antarane rong kontak tetep saka resistor, posisi kontak ing resistor bisa diganti kanthi muter utawa geser sistem, lan posisi kontak sing pindah bisa dipikolehi ing antarane kontak obah lan voltase kontak tetep. Umume digunakake minangka pembahagi voltase, mula potensiometer minangka unsur papat terminal. Potensiometer umume rheostat geser. Ana sawetara gaya. Iki umume digunakake ing kontrol volume speker lan pangaturan daya saka kepala laser. Potensiometer minangka komponen elektronik sing bisa diatur.
Variabel resistor kanggo divisi voltase. Hubungan logam siji kanggo rong dicet dipencet rapet ing awak resistor gundhul. Posisi kontak nemtokake resistensi ing antarane mburi resistor lan kontak kasebut. Miturut materi kasebut, dipérang dadi penggulung kabel, film karbon, potentiometer jinis inti padhet; miturut hubungan antara rasio output lan voltase input lan sudut rotasi, dipérang dadi potentiometer jinis linier (hubungan linear) lan potensiometer (hubungan kurva). Paramèter utama yaiku resistansi, toleran lan kekuwatan peringkat. Digunakake ing peralatan elektronik, digunakake kanggo kontrol volume ing audio lan panrima.

Potensiometri didol

klasifikasi:
Bagian utama sing nggawe potensiometer yaiku resistor lan sikat. Potensiometri bisa dipérang dadi pirang-pirang jinis miturut struktur ing antarane lan uga duwe saklar.
Potensiometri uga bisa diklasifikasikake miturut materi awak resistor, kayata penggulung kawat, film karbon sintetik, glaring kaca logam, inti solid organik lan plastik conductive. Sipat listrik utamane gumantung saka bahan sing digunakake. Kajaba iku, ana potentiometer digawe saka foil logam, film logam lan film oksida logam, sing duwe tujuan khusus. Potensiometer dibédakaké miturut karakteristik panggunaan, kalebu tujuan umum, presisi dhuwur, resolusi dhuwur, résistansi dhuwur, suhu dhuwur, frekuensi dhuwur, kekuwatan gedhe lan potensiometer liyane; miturut metode penyesuaian resistance, ana jinis laras, laras lan laras, Kaloro loro uga disebut potensiometer semi-tetep. Kanggo ngatasi efek salabetipun kontak sikat ing awak resistor babagan kinerja lan urip potensiometer, ana potensiometer non-kontak, kayata potensiometer fotoensitif lan magnetosensitive, dll., Sing digunakake kanggo sawetara aplikasi khusus.

1. Potensiometer Wirewound: nduweni kaluwihan kanthi tliti, stabilitas apik, koefisien suhu cilik, kontak sing dipercaya, lan liya-liyane, lan tahan suhu dhuwur lan kapasitas beban daya sing kuwat. Kerugian kasebut yaiku sawetara resistensi ora cukup gedhe, kinerja frekuensi dhuwur kurang, resolusi ora dhuwur, lan potensiometer lambung resistensi sing dhuwur gampang dipotong, volume gedhe, lan rega regane. Potensiometer iki digunakake ing piranti elektronik lan meter. Badan tahan saka potentiometer lambung kabel dumadi saka tatu kawat resistance ing jampel. Ana macem-macem jinis kabel resistensi. Materi kawat resistensi dipilih miturut struktur potensiometer, papan kanggo nyepetake kabel resistensi, nilai resistance lan koefisien suhu. Sing luwih murah kawat resistensi, luwih becik regane lan résolusi ing papan sing diwenehake. Nanging kabel resistensi ora tipis, gampang ngilangi sajrone nggunakake, sing mengaruhi urip sensor.

2. Potensiometer film karbon sintetik: Duwe ciri macem-macem resistensi, resolusi sing luwih apik, proses prasaja lan rega murah, nanging ana swara dinamis sing gedhe lan resistensi kelembapan sing kurang. Potensiometer jinis iki kudu digunakake minangka potensiometer sing digunakake, sing digunakake digunakake ing elektronik konsumen. Proses percetakan bisa ngotomatisasi produksi membran karbon.

3. Potensiometer inti solid organik: sawetara resistensi sing amba, résolusi sing dhuwur, resistensi panas sing apik, kapasitas kakehan sing kuat, resistensi nyandhang sing apik, linuwih dhuwur, nanging resistansi sing ora apik kanggo panas lan swara sing dinamis. Potensiometer jinis iki umume digawe dadi bentuk semi-tetep cilik, sing digunakake kanggo transfer mikro ing sirkuit.

Potensiometri didol

4. Pemanasan kaca glising logam ora mung duwe potensiomotor inti padhet organik, nanging uga duwe efisiensi suhu sing sithik (padha karo potensiomunikasi tatu), nanging nduweni resistensi kontak dinamis sing gedhe lan resistensi swara sing padha karo, saengga biasane digunakake kanggo panyesuaian resistansi tahan Semi. Potensiometer jinis iki wis berkembang kanthi cepet, lan kemampuane kanggo tahan suhu, kelembapan, lan kejut beban wis apik, lan bisa mlaku kanthi saestu lingkungan.

5. Potensiometer plastik konduktif: sawetara resistensi sudhut, akurasi linier, resolusi sing kuat, lan umur nyandhang utamane. Sanajan koefisien suhu lan resistensi kontak gedhe, isih bisa digunakake kanggo ngontrol sistem analog lan servo kanthi otomatis.

6. Digital potentiometer: Potentiometer digawe dening teknologi sirkuit terintegrasi; nggabungake seri resistor menyang chip, gunakake tabung MOS kanggo ngontrol resistensi ing seri
Jaringan kasebut disambungake menyang terminal umum; akurasi kontrol ditemtokake kanthi jumlah bit sing dikontrol, umume 8 bit, 10 bit, 12 bit, lsp .; bisa digunakake ing sirkuit analog kanggo panyesuaian impedansi, kontrol amplifikasi sirkuit amplifikasi, lsp .; penyesuaian jitter nyingkiri Troublesome operasi; menehi cara sing trep kanggo ngasilake otomatis, pangowahan voltase, pencocokan impedansi, lan liya-liyane

Klasifikasi pangowahan skala pangowahan
Jinis ukuran linier: Owah-owahan nilai resistance salaras karo sudut rotasi utawa jarak obah. Potensiometer jinis iki diarani potensiometer B-jinis.
Jinis ukuran Logarithmic: Owah-owahan nilai resistance yaiku hubungan logaritma kanthi sudut rotasi utawa jarak obah. Tujuan utama potensiometer jinis iki yaiku kontrol volume, sing nggunakake potensiometer jinis, sing cocog kanggo volume gedhe kanthi arah jam lan arah arah lawan. Kanggo aplikasi volume sithik; Kajaba iku, ana potentiometer C-jinis sing ukuran logaritma ngowahi ing arah sing beda-beda.
Miturut klasifikasi material resistor
Potensiométer bisa dipérang dadi potensiométer tatu lambung lan potensiometri lambung tanpa kabel miturut materi awak perintang. Potensiometri lambung kabel bisa dipérang dadi potentiometer kabel-kabel sing umum, potensiometer kanthi kabel kawat, potensiometer kabel-lambung-daya lan potentiometer pramban kawat sing wis ditemtokake. Potensiometri lambung non-kabel bisa dipérang dadi rong jinis: potentiometer padhet lan potensiomèter membran. Potensiometri padhet dipérang dadi potensiométer padat sintetik organik, potèmomètre solid solidéric anorganik lan potensiométer plastik konduktif. Potensiomèter membran dipérang dadi potensiomèter membran karbon lan potensiomèter membran logam.
Klasifikasi kanthi nyetel
Potensiométer bisa dipérang dadi potensiométer puteran, potèteromèt tolak, potensiomèt geser lurus, lan sapiturute miturut metode penyesuaian.
Miturut aturan pangowahan nilai resistance
Potensiometer bisa dipérang dadi potensiometer linear, potentiometer eksponensial lan potentiometer logarithmic miturut aturan pangowahan rega resistance.
Miturut karakteristik struktural
Potensiométer bisa dipérang dadi potensiometer siji-giliran, potensiométer-giliran, potensiométer sing nyambung, potensiomèter sambung, potensiométer sambung, potèmométer sing télap, potensiométer kanthi saklar, potensiométer-kunci, lan sawetara potensiomètrasi sing ora ngunci potensiometer patch-type.
Klasifikasi kanthi cara nyopir
Potensiometri bisa dipérang dadi potensiometer penyesuaian manual lan potèterèt penyesuaian listrik miturut mode nyopir.
Jinis khusus liyane
Potensiometer kanthi saklar: biasane digunakake kanggo nggabungake volume volume lan saklar daya, yaiku, mateni counterclockwise menyang sisih ngisor kanggo mateni saklar lan mateni kekuwatan.

Potensiometri didol

efek:
Fungsi utama potensiometer ing sirkuit nduweni aspek ing ngisor iki
1. Digunakake minangka pembahagi voltase
Potensiometer minangka resistor terus-terusan terus. Nalika garis rotatorometer geser utawa geser diatur, geser kontak sing obah ing awak resistor. Ing wektu iki, ing output potensiometer, voltase output sing duwe hubungan tartamtu karo voltase sing ditrapake ing potensiometer lan sudut utawa stroke lengen sing bisa dipikolehi bisa dipikolehi.
2. digunakake minangka rheostat
Yen potensiometer digunakake minangka varistor, mula kudu dihubungake ing ujung-ujung piranti, supaya ing jarak lelungan potensiometer, nilai resistance sing lancar terus-terusan bisa dipikolehi.
3. Digunakake minangka pengontrol saiki
Nalika potensiometer digunakake minangka pengontrol saiki, salah sawijining terminal output saiki sing dipilih kudu dadi terminal kontak geser.

Kewaspadanan:
1. resistor potensiometer biasane digawe saka resin sintetik asam karbonat. Aja kontak karo barang-barang ing ngisor iki: amonia, amena liyane, solusi banyu beralkali, hidrokarbon aromatik, keton, hidrokarbon lipid, bahan kimia sing kuat (regane asam banget dhuwur), lan liya-liyane, yen bakal mengaruhi prestasine.
2. Nalika ngelas terminal potensiometer, ngindhari fluks sing cocog karo banyu, yen bakal nambah oksidasi logam lan jamur bahan; ngindhari panggunaan fluks sing murah, kurang soldering bisa nyebabake kesulitan, nyebabake kontak ora apik utawa sirkuit terbuka.
3. Yen suhu welding ing terminal potensiometer sing dhuwur banget utawa wektu dawa banget, bisa nyebabake karusakan ing potensiometer. Terminal jinis pin kudu dipasang ing 235 ° C ± 5 ° C sajrone 3 detik. Soldering kudu luwih saka 1.5MM adoh saka awak potensiometer. Aja nggunakake solder supaya bisa mili ing papan sirkuit sajrone soldering; Terminal jinis kawat sing solder kudu soldering ing 350 ° C ± 10 ℃, rampung sajrone 3 detik. Lan terminal kasebut kudu ngindhari tekanan abot, yen ora gampang nyebabake kontak ala.
4. Sajrone pateralan, ketinggian rosin (fluks) mlebu papan mesin percetakan diselarasake kanthi bener, lan flux kudu nyingkiri saka potensiomotor, yen ora bakal nyebabake kontak kurang apik antarane sikat lan resistor, nyebabake INT lan swara sing kurang.
5. Potensiometer paling apik ditrapake kanggo struktur penyesuaian voltase, lan metode kabel kudu milih pin "1" menyang lemah; struktur imbuhan saiki kudu nyingkiri, amarga resistensi kontak ing antarane resistor lan potongan kontak ora kondhisi kanggo arus arus gedhe.
6. Ngindhari tetesan kondensasi utawa banyu ing lumahing potensiometer, lan aja digunakake ing papan sing lembab kanggo nyegah panyebaran utawa sirkuit cendhak.
7. Nalika nginstal potensiometer "rotary" nalika ndandani nut, kekuwatane ora bakal sithik banget supaya ora ngrusak untu utawa rotasi sing ala; nalika nginstal potensiometer "cangkang wesi", aja nganggo skru sing dawa banget, yen ora bisa ngencengi geser Gerakan gagang malah langsung ngrusak potensiometer.
8. Ing proses nyelehake potensiometer ing tombol, daya meksa sing digunakake ora kudu gedhe banget (ora bisa ngluwihi indeks paramèter meksa lan narik pasukan ing "Spesifikasi"), bisa uga nyebabake karusakan menyang potentiometer.
9. Tenaga operasi rotatorometer (rotasi utawa geser) bakal dadi entheng amarga suhu saya mundhak, lan saya kenceng nalika suhu saya suda. Yen potensiometer digunakake ing lingkungan suhu rendah, mula kudu dijelasake supaya nggunakake grease suhu rendah khusus.
10 Rancang batang utawa potensiometris kudu paling cendhak. Dawane batang utawa geser sing luwih dawa, luwih apik rasa lan stabilitas. Kosok baline, saya suwe saya goyang, saya suwe saya gedhe.
11 Kekuwatan film karbon potensiometer bisa tahan suhu sekitar 70 ℃, nalika suhu panggunaan luwih dhuwur tinimbang 70 ℃, bisa ilang fungsi kasebut.

resolusi:
Résolusi potensiometer uga diarani resolusi. Kanggo potensiometer lambung, voltase output ganti sacara mandeg saben-saben kontak pindah obah siji giliran. Rasio pangowahan iki kanggo voltase output yaiku resolusi. Résolusi teori saka potentiometer linier wirewound yaiku timbal saka jumlah total penggulung dadi N, lan ditulis minangka persentase. Luwih akeh jumlah giliran potensiometer, resolusi sing luwih dhuwur.

Potensiometri didol

Tes lan pangadilan:
Syarat utama kanggo potensiomèter yaiku: resistance Nilai resistance kasebut kudu dibutuhake. Contact Hubungan antara mburi geser tengah lan resistor apik, lan rotasi lancar. Kanggo potensiometer kanthi saklar, bagean saklar kudu tumindak kanthi akurat, bisa dipercaya lan fleksibel. Mula, kinerja potensiometer kudu dicenthang sadurunge digunakake.
1) Pangukuran Rintangan: Kaping pisanan, miturut rega resistance potentiometer sing kudu diukur, pilih kisaran resistance sing cocog karo multimeter, ukur nilai resistance, yaiku, nilai resistance antarane ujung AC, lan mbandhingake kanthi nilai tahan nominal. Deleng manawa dheweke konsisten. Sanalika muter kontak geser, regane kudu tetep. Yen resistensi ora ana wates, potensiometer rusak.
2) banjur ngukur kontak ing antarane pusat tengah lan resistor, yaiku resistensi antarane ujung SM. Cara kasebut yaiku level ohm multimeter ana ing kisaran sing cocog. Sajrone proses pangukuran, alon-alon muter poros puteran, elinga kanggo ndeleng wacan multimeter, kanthi kahanan normal, wacan kasebut terus-terusan dadi siji arah, yen ana lompatan, nyelehake utawa gagal, tegese kontak sing dipindhah duwe Gagal saka miskin kontak.
3) Yen ujung mburi tengah menyang ujung utawa mburi, nilai resistance mburi tengah lan kebetulan pungkasan ana 0 ing kahanan sing cocog. Ing pangukuran nyata, bakal ana regane sisa (umume gumantung saka nominal, umume kurang saka 5Ω). fenomena normal.

Aplikasi potensiometer:
Potensiometer digunakake lan digunakake ing pirang-pirang produk. Penyesuaian halus biru lan putih digunakake ing produk-produk listrik kayata suplai listrik, pasokan tenaga UPS, pasokan daya switch frekuensi dhuwur, daya listrik frekuensi songsong, pangisi daya, lan inverter. Potensiometer, potensiometer tliti; ing piranti omah, kayata kompor induksi, lembab, kondisioner udara, tudung, lampu, penggemar listrik, lan papan kontrol piranti cilik liyane; ing produk komunikasi, kayata: walkie-talkies, peralatan TV kabel, Platform tuning, intercom jendhela, lsp.

Potensiometri presisi ana macem-macem wujud lan duwe struktur sing beda.
1. Resistor
Awak resistor minangka komponen resistensi sing nyedhiyakake nilai resistensi tartamtu ing potentiometer, lan sipat listrik nemtokake sifat-sifat listrik utama potensiometer. Awak resistor kudu stabilitas tahan, koefisien suhu cilik lan swara statis. Kanggo nambah linuwih, mesthine uga duwe sifat ketahanan kelembapan, resistensi panas, resisten nyandhang, resistensi oksidasi, resistensi beban dhuwur lan resistensi kanggo owah-owahan panas lan kadhemen.
Awak resistensi potensiometer kontak, kontak kontak obah lan geser ing kono, saengga permukaan resistor duwe resistensi sing sithik, sing ndadekake resistensi kontak karo kontak obah sing sithik; ing wektu sing padha, resistensi permukaan kudu disebar kanthi merata supaya njaga Perubahan kontak kontak lan resistensi trek ing stroke listrik sing efektif, lan fitur hukum resistensi sing apik bisa dipikolehi. Lumahing awak resistor kudu kelancaran, kekerasan lan resistensi nyandhang tartamtu kanggo njamin kekiatan mekanik. Kanggo potensiometer lambung, kawat resisten tatu ing balung kanggo nggawe resistor bunderan utawa bentuk spiral. Kanggo potentiometer film tipis utawa tebal, film resistensi dibentuk ing landasan lanang, lan bentuke biasane nganggo bentuk tapel kuda lan busur. Utawa dawa. Kanggo potensiomotor inti solid sintetik, rel resistor kanthi bentuk berkaki utawa bentuk bel utawa dicet ing dasar.

Potensiometri didol

2. Balung lan matriks
Tengkorak minangka dhukungan penebat resistor potentiometer kabel-tatu. Subat (utawa substrat) dhukungan kanggo resistor potentiometer tatu non-kabel.
Balung lan substrat biasane digawe saka bahan kanthi sifat-sifat penebat, sing mbutuhake resistensi panas, resistensi kelembapan, insulasi listrik sing apik, stabilitas kimia sing apik lan konduktivitas termal, lan mung kekuatan mekanik tartamtu. Umumé, ana kertas laminasi, kain laminasi, plastik, keramik, gelas, lan tembaga, aluminium, lan aloi aluminium sing permukaané kena perawatan insulasi. Plates logam kaya sing permukaané kena perawatan insulasi kudu nyuda insulasi permukaan sing cukup Iki matriks kerangka duwe dissipation panas sing apik lan gampang dibentuk.

fitur:
Potensiometer presisi, uga diarani potensiometer sing bisa diatur, minangka resistor variabel sing bisa nyetel resistensi dhewe kanthi tliti sing dhuwur. Ana macem-macem bentuk lan ora menehi petunjuk, lan jumlah panyesuaian yaiku 5 lan 10. Kajaba ana karakteristik sing padha, yaiku potensiometer kanthi potensiometer, potensiometer uga nduweni garis keturunan, penyesuaian apik lan kaluwihan liyane, lan bisa digunakake kanthi akeh kesempatan panyesuaian tepat. Paramèter utama yaiku resistansi, toleran, lan pangkat rega. Digunakake ing peralatan elektronik, digunakake kanggo kontrol volume ing audio lan panrima.

sogears manufaktur

Layanan paling apik saka pakar drive transmisi menyang kothak mlebu langsung.

Njaluk ing Tutul

NER GROUP CO, LIMITED

ANo.5 Wanshoushan Road Langkawi, Shandong, China

T + 86 535 6330966

W + 86 185 63806647

 © 2020 Sogears. Kabeh hak dilindhungi.